DOJRZAŁY Z NATURY. SPRAWDZONY PRZEZ NAUKĘ
Powstaje w wyniku naturalnej fermentacji bez stosowania obróbki termicznej.
Opakowanie:
Fermentowany ekstrakt roślinny OM-X® zawiera w składzie godną pozazdroszczenia ilość błonnika, aż z 15 różnych roślin: owoców, jagód, warzyw, grzybów, wodorostów morskich. Ich różnorodność tworzy korzystne środowisko dla naszej indywidualnej mikroflory jelit. Ekstrakt ten zawiera również ponad czterysta metabolitów biogennych (postbiotyków). Produkt nie zawiera w składzie glutenu, GMO, produktów mlecznych. Konsystencja przecieru eliminuje całkowicie ryzyko zadławienia się, dlatego ekstrakt doskonale nadaje się dla dzieci, jak i osób mających fizjologiczne trudności z przełykaniem.
Kompleks 12 szczepów bakterii kw. mlekowego OMX jest wytwarzany w drodze naturalnej fermentacji i dojrzewania różnych roślin wraz z kulturami probiotycznymi. Fermentacja jest prowadzona bez stosowania obróbki termicznej, zatem w kapsułce kryje się prawdziwy cud natury! W skład produktu wchodzi – nawet 12 rodzajów dobrych bakterii (probiotyków), jak również warzywa, owoce, jagody, i grzyby (błonnik spożywczy lub prebiotyki) oraz metabolity biogenne (postbiotyki). Ten wyjątkowy japoński produkt pomoże szybko przywrócić mikroflorę jelitową, a błonnik zapewni, że dobre bakterie będą miały pożywienie i sprzyjające środowisko. Wysokiej jakości probiotyki są potrzebne nie tylko jelitom – są strażnikiem całego ciała, wzmacniając odporność i zapobiegając wielu dolegliwościom.