100% roślinna i naturalna BIO spirulina.
Spirulina należy do gatunku mikroalg. Jej prozdrowotne właściwości znane były już od czasów Azteków.
Algi są dobrym źródłem aminokwasów egzogennych (takich, których nasz organizm sam nie potrafi wyprodukować) takich jak: leucyna, izoleucyna, walina, lizyna, metionina, treonina, tryptofan oraz fenyloalanin. Algi te mogą być źródłem pełnowartościowego białka w diecie osób nie jedzących mięsa ani produktów odzwierzęcych.
Algi są także źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Spirulina bogata jest w witaminy i składniki mineralne m.in. takie jak: beta-karoten, witaminy z grupy B, wapń, żelazo, cynk, magnez, potas, sód, selen oraz molibden. Niektórzy specjaliści uważają, że żelazo pochodzące z alg jest ponad dwukrotnie razy lepiej przyswajalne niż to pochodzące z tradycyjnych produktów mięsnych. Miałoby to mieć związek z możliwością wytwarzania kompleksu żelaza z fikocyjaniną obecną w algach, a zwiększającą biodostępność tego pierwiastka.
Wśród jej właściwości zdrowotnych wymienia się m.in. pozytywny wpływ na poprawę profilu lipidowego i gospodarki węglowodanowej organizmu. Wykazuje również właściwości antyoksydacyjne
Składniki: 100% BIO Spirulina (Arthrospira platensis)
Czysta postać substancji nie zawiera dodatków i wypełniaczy. Produkt wegański. Jakość BIO z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Nie przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Sposób użycia: codziennie spożyć 5 tabletek rano i 5 tabletek wieczorem razem z posiłkami, popijając dużą ilością płynów.
1 tabletka zawiera zawiera 500 mg 100% czystej Spiruliny BIO (Arthrospira platensis).
wartości odżywcze |
w 1 tabletce |
w 10 tabletkach (dawka dzienna) |
BIO Spirulina (Arthrospira platensis) |
500 mg |
5 g |
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Ilość: 300 tabletek sprasowanej spiruliny = masa netto 150 g
Najlepiej spożyć przed: data na oryginalnym opakowaniu.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym, chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.