To naturalne skarby medycyny tradycyjnej i wysokiej jakości czeskiego miodu. Miód został wzbogacony o ekstrakty grzybowe i acerolę. Do produkcji tego miodu używany jest miód kwiatowy z pasieki w Rokytníku (Včelí farma Rokytník), z nieskażonego ekologicznego i unikalnego obszaru chronionego krajobrazu CHKO Broumovsko, czyli z obszaru nieobciążonego przemysłem. Pasieka otrzymała wiele nagród, jak również posiada znak Produkt regionalny.
Idealny skład, maksymalna siła i skuteczność
Miód jest doskonałym pokarmem korzystnym dla organizmu, warto po niego sięgnąć nie tylko w przypadku problemów związanych z nadejściem zimy, ale także profilaktycznie w celu poprawy odporności organizmu oraz jako źródło ważnych witamin, minerałów i aminokwasów.
Ta wszechstronna, naturalna substancja jest stosowana w medycynie tradycyjnej od tysięcy lat. Rodzaj i pochodzenie miodu ma duży wpływ na to, jak skutecznie wpłynie na równowagę organizmu. Dlatego pochodzi z gospodarstwa Rokytník, które specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości miodu z ekologicznych lasów i łąk.
Waga: 400 g
Skład:
miód kwiatowy kremowany – 95% (kraj pochodzenia – Czechy)
lakownica żółtawa (Ganoderma lucidum) ekstrakt z owocników min. 30% polisacharydów, min. 4% triterpenów – 1%
maczużnik chiński (Cordyceps sinensis) ekstrakt z grzybni min. 30% polisacharydów – 1%
pieczarka brazylijska (Agaricus blazei Murill) ekstrakt z owocników min. 30% polisacharydów – 1%
shiitake (Lentinula edodes) ekstrakt z owocników min. 30% polisacharydów – 1%
acerola (Malpighia glabra) ekstrakt z owoców 25% witamina C - 1%
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna 1480 kJ/353 kcal
Tłuszcze <0,1 g
z tego nasycone kwasy tłuszczowe <0,1 g
Węglowodany 86,7 g
z tego cukier 78 g
Błonnik <0,5 g
Białko 0,27 g
Sól 0,015 g
Zatwierdzone oświadczenia zdrowotne zgodnie z obowiązującymi przepisami UE:
lakownica żółtawa (Reishi, Ganoderma lucidum)
- Naturalne mechanizmy obronne – układ odpornościowy
- Normalna funkcja krążenia
- Normalny poziom cholesterolu we krwi
Pieczarka migdałowa / brazylijska (Agaricus, Agaricus blazei Murill)
- Naturalne mechanizmy obronne organizmu – układ odpornościowy