Kawa z korzenia mniszka lekarskiego posiada właściwości prozdrowotne. Nie zawiera kofeiny, glutenu i konserwantów.
KAWA Z KORZENIA MNISZKA LEKARSKIEGO
Prozdrowotne właściwości skromnego Mniszka lekarskiego znane są od stuleci. Polskie uprawy Mniszka lekarskiego cenione są w Europie, Ameryce Płn i Płd oraz Azji. Kawa z mniszka wytwarzana jest ze specjalnie uprawianych gatunków Mniszka lekarskiego na terenie naszego kraju. Po zebraniu korzenie czyści się, suszy i porcjuje. Następnie podlega obróbce, dzięki której uzyskujemy ten wspaniały produkt.
Kawa z korzenia mniszka lekarskiego posiada właściwości prozdrowotne. Poprawia odporność, reguluje i usprawnia pracę wątroby. Wspomaga przemianę materii i detoksykację organizmu. Poprawia trawienie, łagodzi ból brzucha. Poprawia metabolizm. Pomaga w uzyskaniu użytecznej energii. Kawa z korzeni Mniszka lekarskiego nie zawiera kofeiny, glutenu i konserwantów. Właściwie przyrządzona potrafi zaskoczyć wyjątkowym aromatem i smakiem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1383 kJ / 329 kcal
Tłuszcz: 1,04 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 46 g
Białko: 9,8 g
Składniki:
100% mielony korzeń Mniszka lekarskiego.
Sposób użycia:
Na jedną czubatą łyżeczkę kawy (około 6 g) 100 ml gorącej wody w temperaturze 90-95 C.
Opakowanie:
150 g